AFAS Specialist

AFAS Consultancy waar kwaliteit centraal staat. Dát is Proces Bouwers. Bij ons vind je de elite onder de AFAS Specialisten. Daarom weten wij precies waarom jij een gecertificeerd AFAS Specialist nodig hebt. En als je straks net zo overtuigd bent als wij over AFAS Consultancy. Dan ben je hier direct op de juiste plek. Handig toch?

Onze AFAS specialisten garanderen

Wat ons uniek maakt

Vakmanschap en kwaliteit

Wij werken enkel met de allerbeste specialisten in de markt. Vakmensen die maximale kwaliteit meebrengen. Wij maken van organisaties geen opleidingsplek voor onszelf, maar leiden jouw mensen op on the job.

Menselijk en praktisch

Onze specialisten kennen niet alleen elk knopje in AFAS. Zij weten hun kennis op de meest praktische manier toe te passen.

Maatwerk zonder meerprijs

Doordat wij optimaal georganiseerd zijn betaal je bij ons geen euro meer dan bij een ander.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Vakmanschap in elk onderdeel

De reden

dat je een AFAS specialist nodig hebt.

De Vaardigheden

van een goede AFAS specialist.

De taken

van een AFAS specialist om jou te helpen

Waarom heb je een AFAS Specialist nodig?

De software van AFAS is fan-tas-tisch. Dat het onze favoriete software is, zeggen we niet alleen omdat wij ermee werken. Dat zeggen we omdat we met niets anders willen werken. Ja, we hebben andere software geprobeerd. Maar er is niets vergelijkbaars in de markt. Echt niet. En al zou dat er zijn, dan is het bedrijf dat achter de software zit niet evenaren. Niet eens bij benadering.

Maar als het dan zo fantastisch is, waarom heb je dan een expert nodig? Dat is gelukkig heel simpel uit te leggen. De software van AFAS Profit is multifunctioneel. Daarom sluit het ook zo perfect aan op jouw organisatie. Maar om vervolgens de vertaling van de software naar jouw unieke bedrijfsprocessen te maken… Daar heb je ervaring voor nodig.

Die ervaring bouw je op in jaren. En jouw doel is niet om zelf een soort verkapte AFAS opleiding te doen. Jouw doel is de software optimaal te gebruiken. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Een goede specialist rijdt het perfecte wiel zo voor je naar binnen!
Een AFAS Specialist helpt jou bij de optimalisatie van processen. Elk denkbare bedrijfsproces is in AFAS te automatiseren. Waarom iets handmatig doen als het in AFAS automatisch kan?

Misschien nog wel belangrijker: een goede specialist zorgt ook dat die inrichting optimaal wordt gebruikt. Want een goede inrichting is één. Het optimaal gebruiken is een onmisbare tweede. Daarin herken je het verschil tussen een standaard consultant en een AFAS Specialist van Proces Bouwers. Wij zoeken de beste oplossing voor jou. Niet de beste oplossing in AFAS. Een belangrijk verschil.

Ook bij nieuwe functionaliteiten van AFAS helpt een gecertificeerd specialist jou op weg. Waarom wekenlang kennis opdoen, oefenen, testen en aanpassen? Zucht… Met een AFAS Specialist heb je direct de nieuwe functionaliteit werkend. Bam!

En zelfs als je liever alles zelf doet, is een goede AFAS Specialist interessant. Want met zo’n expert naast je word je binnen no-time opgeleid. Wel zo efficiënt.

Dus wie je ook bent en voor welke organisatie je ook werkt. Als je AFAS gebruikt, dan maakt een AFAS Specialist het áltijd beter.

De Vaardigheden

In de eerste plaats moet de specialist de inhoudelijke praktijk snappen en niet alleen theoretische kennis bezitten. Hoe kun je HR automatiseren als je niet weet wat dat inhoudt? Juist. Dat kan niet. Naast de inhoud moet de specialist weten hoe bedrijfsprocessen werken en kennis hebben van IT en software. En ook niet onbelangrijk: de juiste sociale vaardigheden. Want hoe leuk de inrichting ook is, het moet wel goed en begrijpelijk uitgelegd worden. Best belangrijk.

Wat doet een AFAS Specialist?

In hoofdlijnen zijn er twee onderdelen binnen AFAS Consultancy: 

  • Implementaties van processen – Het ‘klaarzetten’ van de software voor eerste gebruik
  • Optimalisaties van processen – Het doorontwikkelen (van het gebruik) van de software 

Bij elk traject doorloopt een AFAS Specialist sowieso de volgende onderdelen:  

  • Inventarisatie – Wat is de vraag achter de vraag? Wat is de beste oplossing?
  • Inrichting – De beste oplossing inrichten en testen
  • Oplevering – Zorgen dat de inrichting ook gebruikt wordt in de organisatie

 

Neem contact op

Waarom een AFAS Specialist van Proces Bouwers?

Bij Proces Bouwers gaan we voor maximale kwaliteit. Daarom werken wij alleen met eersteklas AFAS Specialisten. Wij garanderen dat je bij ons altijd het beste antwoord krijgt. Zelfs als we eigenlijk geen ruimte hebben in de agenda, helpen we je altijd op weg. Neem contact op als je die kracht eens wil ervaren.

Ontmoet onze bouwers

Stuk voor stuk AFAS zwaargewichten met hun eigen expertise.

Jos Loock

Oprichter

Marlot
de Kruijf

HRM

Bas
Beekhuis

Payroll

Evelien
Heckman

HRM & Business Consultancy

Reinout
van de Wolfshaar

HRM & Business Consultancy

Niels
Duifhuizen

HRM & Payroll

Rick
Koopman

Data Specialist & HRM

Tom
de Vries

HRM & Proces Manager

Matthew
van Diest

HRM & ERP

Patrick
Hol

HRM & Payroll

Stijn van Heugten

ERP & Power BI

Wendy Kloos

Projectmanager

Barry de Vreede

Data- & Procesmanager

Rolf van Zutphen

Senior Payroll Specialist

Veel gestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? We geven graag antwoord op je vragen.

Wanneer heb ik een AFAS Specialist nodig?

Je hebt in ieder geval een AFAS Specialist nodig als je start met de software van AFAS. Maar ook als je wil doorontwikkelen, optimaliseren of nieuwe functionaliteiten gebruiken. Voel je ergens diep van binnen iets van ontevredenheid over AFAS? Wat we ons bíjna niet kunnen voorstellen. Dan heb je hélemaal rap een goede specialist nodig. De software van AFAS werkt namelijk perfect. Dat zien wij dagelijks bij onze klanten. En de software die jij gebruikt is identiek. Alleen jouw inrichting en gebruik, die kan afwijken. Daar ligt de ruimte voor ontevredenheid. En dat is precies wat een echte specialist voor jou kan oplossen.

Wanneer start je met AFAS Consultancy?

Zodra je kiest voor AFAS, start je met een implementatie. Vanaf dat moment begint de relatie met jouw AFAS Specialist. Deze zorgt ervoor dat alle basisinrichting van je digitale bedrijfsprocessen wordt neergezet. Met als doel dat jullie live-gang een giga succes wordt. Het kan ook zijn dat je al jaren met AFAS werkt. Maar dat je je niet kunt heugen wanneer er voor het laatst een specialist is langs geweest. Hoog tijd voor een update en hernieuwde kennismaking.

Wanneer kan ik mijn AFAS Specialist uitzwaaien?

Op het moment dat je alles hebt ingericht. Jouw bedrijfsprocessen in beton zijn gegoten. Elk onderdeel optimaal gebruikt wordt. En als AFAS stopt met nieuwe functionaliteiten uitleveren. Dan durven wij met een gerust hart te zeggen: je hebt geen AFAS Specialist meer nodig! Tot die tijd heeft een AFAS Specialist altijd toegevoegde waarde. Natuurlijk is het doel om de consultancy-uren af te bouwen. Zorgen dat de (interne) functioneel beheerder zoveel mogelijk zelf kan. En dat een AFAS Specialist uiteindelijk alleen nog langskomt voor optimalisaties en nieuwe functionaliteiten. En een lekkere bak koffie.

Kan ik zonder een AFAS Specialist?

Alles kan. Koffie kan. Thee kan. AFAS kan. Nee, zonder dollen. Natuurlijk kun je zonder een AFAS Specialist. Elke AFAS Specialist heeft AFAS ook ooit voor het eerst geopend. Alles is te leren. De vraag is vooral: wil je zelf een AFAS Specialist worden óf wil je AFAS Profit optimaal gebruiken? Als je iets maar één keer in je leven perfect moet inrichten. Waarom zou je het dan zelf doen? Lekker uitbesteden die optimale AFAS inrichting.

Heb ik een AFAS Specialist nodig als we al een Functioneel beheerder hebben?

Wij adviseren áltijd om intern een Functioneel beheerder te hebben. We geloven dat deze persoon een van de belangrijkste medewerkers is in je organisatie. Eentje om te koesteren zeg maar. Maar hoe ongelooflijk goed je Functioneel beheerder ook is. Een AFAS Specialist brengt altijd iets unieks mee: de ervaring die is opgedaan bij andere bedrijven. Op die manier krijg jij inzichten die je in je stoutste dromen niet had kunnen bedenken. Wij wel. Want wij dromen, spreken en ademen AFAS. Al die kennis, die delen we graag met je.