Je eigen AFAS Icon Database – Maak zelf AFAS iconen!

door

17 nov 2023

AFAS InSite is het gezicht van je bedrijf, maar dan intern. En dat dan zonder eigen sausje, dat maakt je omgeving best wel standaard. Maar niet standaard de beste. Gelukkig kun je InSite omtoveren in je eigen huisstijl met je eigen iconen. Geen designer? Geen probleem, we hebben het perfecte geheim om je daarbij te helpen.

Mensen onthouden niet wat je zegt, ze onthouden hoe je ze laat voelen.

Het is een uitspraak waar ik mijzelf dagelijks aan herinner. Want de focus gaat al snel naar de inhoud, terwijl het gevoel uiteindelijk achterblijft.
Daarom is onze visie bij Proces Bouwers:
Liever een proces waar mensen blij van worden, dan het perfecte proces dat niemand gebruikt.

Niet overtuigd?
Vraag een Mac gebruiker waarom die geen Windows heeft. Dan krijg je altijd een vaag antwoord over “gebruikerservaring”. Nooit over inhoudelijke functionaliteiten. Microsoft biedt inhoudelijk veel meer aan dan Apple. En toch is Apple een groter bedrijf dan Microsoft.

Daarom is het gevoel dat je meegeeft met AFAS in jouw organisatie zo essentieel.
Geen blije gebruikers? Dan gebruiken ze AFAS niet.

Maar waar begin je? Op de plek waar de meeste gebruikers inloggen:

AFAS InSite.

Helaas is InSite bij veel organisaties zoals de website die je buurjongen 20 jaar geleden maakte: een samenraapsel van knoppen en kleurtjes.

Maar gelukkig kun je InSite aanpassen naar je eigen huisstijl. Op één onderdeel na: De AFAS iconen. De symbolen van AFAS, niets mis mee, voor AFAS zelf dan.

Maar laat dat nét het onderdeel zijn dat je look & feel bepaalt.

Maar hoe maak je eigen iconen als je geen designer bent?

En daar is ons geheim!
Hoe je binnen een paar minuten je eigen iconen maakt, daardoor blije AFAS-gebruikers krijgt en dat zonder enige kennis van design.

Laten we erin duiken!

Zoek je eigen AFAS Iconen

Eerst ga je de iconen verzamelen voor jouw organisatie. De iconen van AFAS zelf zijn te vinden in de Database, maar die komen niet overeen met je huisstijl. Als je weet waar je moet zoeken (en wat je moet doen) heb je in een handomdraai een volledige eigen set.

  1. Ga naar de website Flaticon
  2. Gebruik zoekwoorden die passen bij de icoon die je zoekt, bijvoorbeeld “finance”.
  3. Zoek de stijl die bij jullie past. Tip: onder de suggesties vind je de rest van je set.
  4. Gebruik de knop “Edit Icon” om de icoon aan te passen naar je huisstijl. Weet je niet wat jullie kleurcode is? Gebruik een “Colour Picker” plugin in je browser.
  5. Download je icoon in 256px. Eventueel kun je de bestandsgrootte nog verkleinen via Compresspng of via TinyPNG als je van panda’s houdt).

De AFAS iconen (op de juiste manier) toevoegen aan AFAS InSite

Tijd om je iconen toe te voegen aan je InSite! Dat gaan we anders doen dan je misschien gewend bent: via de mediagalerij. Voordeel hiervan is dat je iconen zo centraal beheert. Scheelt elke keer losse afbeeldingen toevoegen (en je collega’s kunnen ze makkelijk gebruiken).

  1. Open Sitebeheer → Ga naar het tabblad “Site” → Klik op “Mediagalerij”
  2. Klik op “Nieuw”, upload je icoon en geef een omschrijving mee.

Nog een tip: als je op een toegevoegd icoon klikt, kun je via “Toon koppelingen” zien waar het icoon geplaatst is op de website. Ook kun je direct je icoon aanpassen voor je gehele InSite.

Je eigen iconen toevoegen aan InSite is met deze stappen voor iedereen mogelijk. Verzamel je iconen en voeg ze via de mediagalerij toe. Geen photoshop of designer meer nodig.

Wil je graag je gehele InSite omtoveren in een eigen huisstijl? En zoek je een InSite specialist die met jullie meehelpt? Neem dan even contact op.

PS!

Wil je als eerste meer van dit soort inzichten gratis ontvangen in je inbox? Meld je dan aan voor AFAS Geheimen.

Hulp nodig, ook na het lezen van het artikel?

AFAS Consultancy

Jos Loock

Aanjager

Krijg gratis toegang tot alle AFAS Geheimen!

Ontwikkel jezelf in slechts 3 minuten per week.

Je ontvangt nu succesvol de AFAS Geheimen!