Waarom je een RDW koppeling in AFAS wil hebben

24 aug 2023

Wil je zelf de regie houden, maar geen handwerk hebben in de administratie van je wagenpark? Wil je automatisch de juiste data uit de RDW en de correcte bijtelling in AFAS krijgen? Dat kan!

Haal met één klik alle gegevens op

Deze API koppeling in de AFAS software helpt je de bijtelling automatisch te berekenen, volgens de laatste richtlijnen van de belastingdienst. En misschien nog wel mooier: de koppeling haalt de juiste gegevens op van de auto! 

Bij de RDW vind je ontzettend veel informatie over alle wagens die over onze snelwegen sjezen. Denk aan kentekengegevens, APK en de geschiedenis van de auto. Heb je een koppeling met de RDW API, dan heb je al deze informatie met een muisklik tot je beschikking. 

Informatie die je kunt opvragen:  

  • Voertuig- en APK-gegevens
  • Eigenschappen
  • Verbruik
  • Milieu
  • Historie

Automatiseren scheelt je tijd 

Het belang van digitalisering en automatisering is groot vandaag de dag. Stel je hebt steeds minder handen, maar wel een hoge mutatiegraad rondom het wagenpark in AFAS. Dan is deze koppeling ideaal.  

Ben je al 8 uur per maand bezig met de administratie van het wagenpark? Dan verhoog je niet alleen de kwaliteit van je administratie, maar zorg je ook voor een kostenbesparing. Jij of je medewerkers krijgen daardoor weer tijd voor belangrijkere processen. 

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een template waarmee je via InSite alleen nog maar een kenteken hoeft in te voeren. De automaat doet de rest. Dat scheelt je een hoop werk. Lekker toch? 

De voordelen: 

  • Meer grip op het wagenpark
  • Geen fouten meer door handwerk
  • Altijd accurate data direct uit de bron, namelijk de RDW 

Dankzij deze U-Turn Api-koppeling realiseer je met minimale inzet, maximale kwaliteit in jouw administratie systeem van het wagenpark. 

Neem plaats achter het stuur en pak de regie. Automatiseer je wagenpark, de juiste bijtelling en directe koppeling met de RDW! 

Hulp nodig?

Wil je weten hoe jij optimaal gebruik kunt maken van deze API koppeling met de RDW? Neem gerust contact op. Onze AFAS Consultancy staat voor je klaar.

Hulp nodig, ook na het lezen van het artikel?

AFAS Consultancy

Rik Koopman

Koppelingen & HRM

Krijg gratis toegang tot alle AFAS Geheimen!

Ontwikkel jezelf in slechts 3 minuten per week.

Je ontvangt nu succesvol de AFAS Geheimen!