Wat is AFAS?

door

20 sep 2023

Wist je dat er software bestaat waar je alles mee kan? Echt letterlijk alles! Als je een bedrijf runt dan. De naam van die software is AFAS. Wie nog nooit van AFAS heeft gehoord, lag de afgelopen jaren waarschijnlijk onder een steen.

Maar even zonder grappen of streken. Het softwarepakket van AFAS is de beste van Nederland. Inmiddels gebruiken één op de zes Nederlanders een van de meest bekende applicaties: de bekende loonstrook.

Toch is AFAS veel meer dan alleen dat. AFAS software is een totaaloplossing voor bedrijfsprocessen. Ben je ondernemer en heb je een bedrijf? Wat voor onderneming je ook hebt, het pakket van AFAS gaat jouw bedrijfsvoering versimpelen. Beloofd. Hoe dit precies werkt en wat AFAS voor jouw bedrijf kan doen, dat lees je hier!

Wat is AFAS voor systeem?

Je weet waarschijnlijk dat AFAS een softwarepakket is. Een systeem waar je letterlijk alles mee kan. Nou ja, niet letterlijk alles. Het zet nog geen koffie voor je. Maar het kan wel heel veel. Ieder bedrijf, groot of klein, heeft bepaalde basistaken die uitgevoerd moeten worden door verschillende afdelingen. De welbekende bedrijfsprocessen. 

Denk bijvoorbeeld aan HR processen zoals de contracten van je medewerkers en het uitbetalen van salarissen. Of het stroomlijnen van klantbestellingen, ofwel je ordermanagement.

Wat komt er nog meer kijken bij het managen van een bedrijf? De boekhouding bijvoorbeeld. Hoeveel geld komt er binnen, welke projecten staan er op de planning? En hoeveel uren gaan je medewerkers draaien de komende tijd?

Al deze processen spreken tot de verbeelding. Of je nou medewerker bij een bakkerij bent, of manager van een telecombedrijf: elk werkend persoon in Nederland krijgt met deze processen te maken.

De kans is groot dat je voor al deze processen verschillende software gebruikt. Voor de boekhouding gebruik je de applicatie van bedrijf X. Wil je jouw contractverlenging tekenen, dan doe je dat via bedrijf Y. En om klantbestellingen te bekijken, moet je weer inloggen bij een Duitse website.

Zou het niet veel fijner zijn als je voor al deze processen één applicatie gebruikt? Letterlijk één systeem waar je alles mee kunt? Nou, dat is dus AFAS!

Wat kun je met AFAS Software?

Met AFAS kun je alle bedrijfsprocessen beheren en automatiseren. Al je operaties en processen onder één vlag – van HR en payroll tot ordermanagement en je fiscale boekhouding. De functionaliteiten en mogelijkheden zijn onbeperkt!

Binnen AFAS wordt dit een totaaloplossing genoemd. Het is één softwarepakket waarin je alle bedrijfsprocessen kunt beheren en koppelen. De producten van AFAS zijn onder te verdelen in twee categorieën.

De eerste is de ERP totaaloplossing. Een systeem waarin een bedrijf alle administratie kan onderbrengen. Letterlijk alle administratie in bedrijfsvoering heeft met elkaar te maken. De boekhouding, het versturen van bestellingen, de uitbetaling van medewerkers: alles is op elkaar afgestemd.

Omdat je met ERP alles vanuit één systeem doet, werkt dit veel efficiënter. Data is op elkaar afgestemd en wordt automatisch overgenomen. Stel je voor dat je dit met verschillende systemen zou moeten doen. Dat zou betekenen dat je constant data moet overnemen. Dat is tijdrovend en ook nog eens onhandig. Met AFAS hoeft dit niet.

Een slim alles in één systeem

HR en payroll is de tweede oplossing. Dit is software die alle HR processen automatiseert. Denk aan contracten en uitbetaling. Of aan salarisverwerking en verlofaanvragen. En dus die bekende loonstrook die één op de zes Nederlands gebruikt.

Zou je al deze taken los moeten onderverdelen, dan zou dit je veel tijd kosten. En laten we eerlijk zijn, met dit soort administratieve taakjes verdien je als bedrijf geen geld. Het hoort er een beetje bij, het moet gewoon gebeuren. Met de HR en Payroll oplossing gaat alles vanuit één slim systeem. Met een minimale tijdsinvestering. Dat scheelt je een hoop handmatig werk.

Hoe werkt AFAS?

Alles draait bij AFAS om drie slimme werkwoorden: standaardiseren, digitaliseren en automatiseren. Met andere woorden de software leert zichzelf dingen aan. 

Maximale werkdruk vanuit de softwareoplossing, minimale inspanning van de mens. Lekker toch?

Binnen de software van AFAS is alles op elkaar afgestemd. Laten we eens kijken naar de boekhouding. Sommige bedrijven doen dit handmatig. Bij de slimme boekhoudoplossing van AFAS gebeurt dit helemaal automatisch. Zodra je processen zijn ingericht weten de applicaties precies wat ze moeten doen.

Of neem als voorbeeld je bestellingen. Dagelijks komen er orders binnen om te verwerken. Met de applicatie van AFAS wordt het hele proces geautomatiseerd. Van bestelling tot levering – het hele proces wordt uitgevoerd door de software.

Met de applicaties van AFAS worden processen voor je geautomatiseerd. Zo is er minder administratie, minder menselijke handelingen en minder fouten. En hoef je zelf ook nog eens minder te doen. Klinkt behoorlijk perfect toch? Hadden we al gezegd dat AFAS gewoon geweldig is?

Wat AFAS zo fantastisch maakt?

Die vraag hebben we eigenlijk al beantwoord. Maar we vatten het nog even voor je samen. Met de software van AFAS kun je álles laten doen. Al jouw bedrijfsprocessen worden door één systeem uitgevoerd.

Met minimale inspanning wordt alle administratie correct uitgevoerd. Door een compleet systeem dat alles voor je automatiseert en eenvoudig inzicht biedt in alle processen. AFAS neemt hiermee veel zorgen, tijd en fouten weg. Wat voor onderneming je ook hebt.

Ben je benieuwd hoe je meer uit je AFAS omgeving kunt halen? Of ben je van plan uit te breiden en wil je dat de bedrijfsprocessen meegroeien? Schroom niet om contact op te nemen met Proces Bouwers!

Wij zijn heilig overtuigd van AFAS. Het is letterlijk het beste systeem op de markt. Wat voor bedrijf je ook hebt, AFAS is dé oplossing. Onze specialisten leveren hulp en ondersteuning aan ondernemers die alles uit de AFAS omgeving willen halen. Minder zorgen en meer gemak. Daar gaan we voor!

Hulp nodig, ook na het lezen van het artikel?

AFAS Consultancy

Jos Loock

Eigenaar Proces Bouwers

Krijg gratis toegang tot alle AFAS Geheimen!

Ontwikkel jezelf in slechts 3 minuten per week.

Je ontvangt nu succesvol de AFAS Geheimen!