Van AFAS Consultancy naar AFAS Mentorschap

De beste AFAS-mentoren begeleiden jou persoonlijk met AFAS in de vorm die bij jouw organisatie past.

 

✅ 150+ jaar ervaring

✅ Oplossing op maat

✅ Dagelijks bereikbaar

Kom direct in contact

Bespaar uren werk door slimme inrichtingen

De bedrijfsprocessen van een organisatie optimaliseren neemt tijd in beslag. De software van AFAS kan groot, complex en overweldigend overkomen. Ook niet heel gek, aangezien er zo ontzettend veel mee kan. De systemen zijn multifunctioneel. Dit betekent dat de software perfect is in te richten voor de behoeften van jouw bedrijf.

Optimaal gebruik van alle mogelijkheden

Alle systemen van AFAS zijn op elkaar ingericht. Eenmaal correct geoptimaliseerd, werkt het als een automatische machine. Hier komt wel het een en ander bij kijken. Er zijn talloze functionaliteiten, plug-ins, extensies en updates. Om nog niet eens te spreken over alle data die een willekeurig systeem kan tonen. We begrijpen het. AFAS kan overweldigend zijn. 

Mentorschap in plaats van standaard consultancy

Met AFAS Consultancy als dienst krijg je een AFAS Mentor die persoonlijk voor jou klaarstaat. Iemand die binnen rap tempo helpt om alles goed in te richten. Op basis van de bedrijfsbehoefte en geheel ondersteunend aan de bedrijfsprocessen. We zijn geen standaard consultants, maar specialisten die jou persoonlijk helpen.

Interesse in AFAS Mentorschap?

Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden.

Wat ons uniek maakt

Vakmanschap en kwaliteit

Wij werken enkel met de allerbeste specialisten in de markt. Vakmensen die maximale kwaliteit meebrengen. Wij maken van organisaties geen opleidingsplek voor onszelf, maar leiden jouw mensen op on the job.

Menselijk en praktisch

Onze specialisten kennen niet alleen elk knopje in AFAS. Zij weten hun kennis op de meest praktische manier toe te passen.

Maatwerk zonder meerprijs

Doordat wij optimaal georganiseerd zijn betaal je bij ons geen euro meer dan bij een ander.

Veel gestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? We geven graag antwoord op je vragen.

Wanneer heb ik een AFAS Consultant nodig?

Je hebt in ieder geval een AFAS Consultant nodig als je start met de software van AFAS. Maar ook als je wil doorontwikkelen, optimaliseren of nieuwe functionaliteiten gebruiken.

Voel je ergens diep van binnen iets van ontevredenheid over AFAS? Wat we ons bíjna niet kunnen voorstellen. Dan heb je hélemaal rap een goede AFAS Consultant nodig. De software van AFAS werkt namelijk perfect. Dat zien wij dagelijks bij onze klanten. En de software die jij gebruikt is identiek. Alleen jouw inrichting en gebruik, die kan afwijken. Daar ligt de ruimte voor ontevredenheid. En dat is precies wat een goede AFAS Consultant voor jou kan oplossen.

Wanneer start je met AFAS Consultancy?

Zodra je kiest voor AFAS, start je met een implementatie. Vanaf dat moment begint de relatie met jouw AFAS Consultant. Deze zorgt ervoor dat alle basisinrichting wordt neergezet. Met als doel dat jullie live-gang een giga succes wordt.

Het kan ook zijn dat je al jaren met AFAS werkt. Maar dat je je niet kunt heugen wanneer er voor het laatst een AFAS Consultant is langs geweest. Hoog tijd voor een update en hernieuwde kennismaking.

Wanneer kan ik stoppen met AFAS Consultancy?

Op het moment dat je alles hebt ingericht. Jouw bedrijfsprocessen in beton zijn gegoten. Elk onderdeel optimaal gebruikt wordt. En als AFAS stopt met nieuwe functionaliteiten uitleveren. Dan durven wij met een gerust hart te zeggen: je hebt geen AFAS Consultancy meer nodig!

Tot die tijd heeft een AFAS Consultant altijd toegevoegde waarde. Natuurlijk is het doel om de consultancy-uren af te bouwen. Zorgen dat de (interne) functioneel beheerder zoveel mogelijk zelf kan. En dat een AFAS Consultant uiteindelijk alleen nog langskomt voor optimalisaties en nieuwe functionaliteiten. En een lekkere bak koffie.

Kan ik zonder AFAS Consultancy?

Alles kan. Koffie kan. Thee kan. AFAS kan. Nee, zonder dollen. Natuurlijk kun je zonder een AFAS Consultant. Elke AFAS Consultant heeft AFAS ook ooit voor het eerst geopend. Alles is te leren.

De vraag is vooral: wil je zelf AFAS Consultant worden óf wil je AFAS optimaal gebruiken? Als je iets maar één keer in je leven perfect moet inrichten. Waarom zou je het dan zelf doen? Lekker uitbesteden die hap.

Heb ik een AFAS Consultant nodig als we al een Functioneel beheerder hebben?

Wij adviseren áltijd om intern een Functioneel beheerder te hebben. We geloven dat deze persoon een van de belangrijkste medewerkers is in je organisatie. Eentje om te koesteren zeg maar.

Maar hoe ongelooflijk goed je Functioneel beheerder ook is. Een AFAS Consultant brengt altijd iets unieks mee: de ervaring die is opgedaan bij andere bedrijven. Op die manier krijg jij inzichten die je in je stoutste dromen niet had kunnen bedenken. Wij wel. Want wij dromen, spreken en ademen AFAS. Al die kennis, die delen we graag met je.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Vakmanschap in elk onderdeel

De reden

dat je AFAS consultancy nodig hebt.

De vaardigheden

van een goede AFAS consultant.

De taken

van een AFAS consultant

Waarom heb je AFAS Consultancy nodig?

De software van AFAS is fan-tas-tisch. Dat zeggen we niet alleen omdat wij ermee werken. Dat zeggen we omdat we met niets anders willen werken. Ja, we hebben andere software geprobeerd. Maar er is niets vergelijkbaars in de markt. Echt niet. En al zou dat er zijn, dan is het bedrijf dat achter de software zit niet evenaren. Niet eens bij benadering.

Maar als het dan zo fantastisch is, waarom heb je dan AFAS Consultancy nodig? Dat is gelukkig heel simpel uit te leggen. De software van AFAS is multifunctioneel. Daarom sluit het ook zo perfect aan op jouw organisatie. Maar om vervolgens de vertaling van de software naar jouw unieke bedrijfsprocessen te maken… Daar heb je ervaring voor nodig.

Die ervaring bouw je op in jaren. En jouw doel is niet AFAS Specialist worden. Jouw doel is de software optimaal te gebruiken. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Een goede AFAS Consultant rijdt het perfecte wiel zo voor je naar binnen!

Een AFAS Consultant helpt jou ook om te optimaliseren. Elk denkbare bedrijfsproces is in AFAS te automatiseren. Waarom iets handmatig doen als het in AFAS automatisch kan?

Misschien nog wel belangrijker: een goede AFAS Consultant zorgt ook dat die inrichting optimaal wordt gebruikt. Want een goede inrichting is één. Het optimaal gebruiken is een onmisbare tweede. Daarin herken je het verschil tussen een standaard AFAS Consultant en een Consultant van Proces Bouwers. Wij zoeken de beste oplossing voor jou. Niet de beste oplossing in AFAS. Een belangrijk verschil.

Ook bij nieuwe functionaliteiten van AFAS helpt een consultant jou op weg. Waarom wekenlang kennis opdoen, oefenen, testen en aanpassen? Zucht… Met een AFAS Consultant heb je direct de nieuwe functionaliteit werkend. Bam!

En zelfs als je liever alles zelf doet, is een goede AFAS Consultant interessant. Want met zo’n expert naast je word je binnen no-time opgeleid. Wel zo efficiënt.

Dus wie je ook bent en voor welke organisatie je ook werkt. Als je AFAS gebruikt, dan maakt een AFAS Consultant het áltijd beter.

De Vaardigheden

In de eerste plaats moet de consultant de inhoudelijke praktijk snappen. Hoe kun je HR automatiseren als je niet weet wat dat inhoudt? Juist. Dat kan niet.

Naast de inhoud moet de consultant weten hoe bedrijfsprocessen werken en kennis hebben van IT en software. En ook niet onbelangrijk: de juiste sociale vaardigheden. Want hoe leuk de inrichting ook is, het moet wel goed en begrijpelijk uitgelegd worden. Best belangrijk.

Wat doet een AFAS Consultant?

In hoofdlijnen zijn er twee onderdelen binnen AFAS Consultancy:

Implementaties – Het ‘klaarzetten’ van de software voor eerste gebruik
Optimalisaties – Het doorontwikkelen (van het gebruik) van de software

Bij elk traject doorloopt een AFAS Consultant sowieso de volgende onderdelen:

Inventarisatie – Wat is de vraag achter de vraag? Wat is de beste oplossing?
Inrichting – De beste oplossing inrichten en testen
Oplevering – Zorgen dat de inrichting ook gebruikt wordt in de organisatie