AFAS Functioneel beheer via het Proces Center

Altijd een AFAS-mentor die jou helpt met de volgende stap. Geschikt voor AFAS Functioneel Beheerders.

 

✅ Persoonlijke begeleiding

✅ 150+ jaar gebundelde ervaring

✅ Dagelijks beschikbaar via Whatsapp en mail

Start nu

Constant ontwikkeling met AFAS

Een systeem als AFAS is nooit volledig geoptimaliseerd. Er is namelijk altijd meer mogelijk. Het softwarepakket van AFAS is een soort bouwpakket dat eigenlijk nooit af is. Het kan altijd groter, sneller en effectiever. Dit is eerder positief dan negatief. Zo worden de processen binnen een bedrijf alleen maar beter.

Op elk moment direct beschikbaar

Als je nu een AFAS-vraag hebt, wil je niet over een week een antwoord. Dan wil je direct je vraag kunnen stellen. Niet met een ticketsysteem, maar via rechtstreeks contact. Geen gedoe, bij ons stuur je gewoon een whatsappje. 

Geen beheerders, maar mentoren 

Met AFAS Functioneeel Beheer via het Proces Center heb je altijd AFAS-mentor aan je zij. Iemand die niet alleen met het beste antwoord komt, maar jou en je organisatie écht verder helpt. 

Start direct met leren

Al meer dan 43 bedrijven gingen je voor.

Wat ons uniek maakt

Vakmanschap en kwaliteit

Wij werken enkel met de allerbeste specialisten in de markt. Vakmensen die maximale kwaliteit meebrengen. Wij maken van organisaties geen opleidingsplek voor onszelf, maar leiden jouw mensen op on the job.

Menselijk en praktisch

Onze specialisten kennen niet alleen elk knopje in AFAS. Zij weten hun kennis op de meest praktische manier toe te passen.

Maatwerk zonder meerprijs

Doordat wij optimaal georganiseerd zijn betaal je bij ons geen euro meer dan bij een ander.

Veel gestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? We geven graag antwoord op je vragen.

Wanneer heb ik een AFAS Functioneel beheerder nodig?

Je hebt in ieder geval een AFAS Functioneel Beheerder nodig bij het gebruik van AFAS. Dus ook als je wil doorontwikkelen, optimaliseren of nieuwe functionaliteiten gebruiken. 

Het kan zijn dat je zelf functioneel beheerder bent en met de handen in het haar zit.  Dan kan het prettig zijn om een mentor te hebben om te sparren. Maar ook om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. 

Hoe organiseer ik functioneel beheer binnen de organisatie?

Nadat de implementatie is afgerond, begint het ware avontuur: het voortdurend automatiseren en verfijnen van jouw bedrijfsprocessen. Dit vraagt om een doortastende beheerorganisatie. Maar wat houdt dit precies in? En wanneer is het juiste moment om eraan te beginnen? Wie is die cruciale beheerder in jouw organisatie, degene die ervoor zorgt dat de software daadwerkelijk waarde toevoegt? We helpen je graag met de antwoorden op deze vragen.

Wat doet een Functioneel Beheerder?

De functioneel beheerder staat bovenal garant voor het feit dat gebruikers toegang hebben tot de juiste informatie, functionaliteiten en bevoegdheden binnen de applicatie. Tegelijkertijd houdt de functioneel beheerder een waakzaam oog op de vraag of de applicatie nog steeds voldoet aan de behoeften van de organisatie en de werknemers.

Kan ik zonder jullie hulp het functioneel beheer doen?

Alles kan. Koffie kan. Thee kan. AFAS kan. Nee, zonder dollen. Natuurlijk kun je zonder onze hulp een hoop zelf. Helemaal als je een eigen Functioneel Beheerder hebt of zelf bent wellicht.

De vraag is vooral: wil je zelf alles uitzoeken óf wil je AFAS optimaal gebruiken? Je moet altijd zelf op de hoogte blijven van ontwikkelingen en dat kost nou eenmaal veel tijd. 

Heb ik een AFAS-Mentor nodig als we al een Functioneel beheerder hebben?

Wij adviseren áltijd om intern een Functioneel beheerder te hebben. We geloven dat deze persoon een van de belangrijkste medewerkers is in je organisatie. Eentje om te koesteren zeg maar.

Maar hoe ongelooflijk goed je Functioneel beheerder ook is. Een AFAS-Mentor brengt altijd iets unieks mee: de ervaring die is opgedaan bij andere bedrijven. Op die manier krijg jij inzichten die je in je stoutste dromen niet had kunnen bedenken. Wij wel. Want wij dromen, spreken en ademen AFAS. Al die kennis, die delen we graag met je.

Wat wij voor jou kunnen betekenen

Vakmanschap in elk onderdeel

De reden

dat je AFAS-Mentor nodig hebt.

De vaardigheden

van een goede Functioneel Beheerder.

De taken

van een AFAS Functioneel Beheerder

Waarom heb je een AFAS-Mentor nodig?

De software van AFAS is geweldig. Dat zeggen we niet alleen omdat wij ermee werken. Dat zeggen we omdat we met niets anders willen werken. En klopt, we hebben echt andere oplossingen geprobeerd. Er is alleen niets vergelijkbaars in de markt. En al zou dat er zijn, dan is het bedrijf dat achter de software zit niet te evenaren. Niet eens bij benadering.

Maar als het dan zo goed is, waarom heb je dan een AFAS-mentor nodig? Dat is gelukkig heel simpel uit te leggen. De software van AFAS is multifunctioneel. Daarom sluit het ook zo perfect aan op jouw organisatie. Maar om vervolgens de vertaling van de software naar jouw eigen bedrijfsprocessen te maken… Daar heb je ervaring voor nodig.

Die ervaring bouw je op in jaren. En jouw doel is niet AFAS Specialist worden. Jouw doel is de software optimaal te gebruiken. Waarom dan het wiel opnieuw uitvinden? Een goede AFAS-Mentor rijdt het perfecte wiel zo voor je naar binnen!

Een AFAS-Mentor van ons helpt jou ook om te optimaliseren. Elk denkbare bedrijfsproces is in AFAS te automatiseren. Waarom iets handmatig doen als het in AFAS automatisch kan?

Misschien nog wel belangrijker: een goede AFAS-Mentor zorgt ook dat die inrichting optimaal wordt gebruikt. Want een goede inrichting is één. Het optimaal gebruiken is een onmisbare tweede. Daarin herken je het verschil tussen een standaard AFAS Consultant en een Mentor van Proces Bouwers. Wij zoeken de beste oplossing voor jou. Niet de beste oplossing in AFAS. Een groot verschil.

Ook bij nieuwe functionaliteiten van AFAS helpt een consultant jou op weg. Waarom wekenlang kennis opdoen, oefenen, testen en aanpassen? Zucht… Met een AFAS Consultant heb je direct de nieuwe functionaliteit werkend. Bam!

En zelfs als je liever alles zelf doet, is een goede AFAS-Mentor interessant. Want met zo’n expert naast je word je binnen no-time opgeleid. Wel zo efficiënt.

Dus wie je ook bent en voor welke organisatie je ook werkt. Als je AFAS gebruikt, dan maakt een AFAS-Mentor het áltijd beter.

De Vaardigheden

Als AFAS functioneel beheerder zijn bepaalde vaardigheden essentieel. Dit omvat een grondige kennis van AFAS-software en -modules, technische expertise om configuraties en integraties te beheren, analytisch denkvermogen om processen te analyseren en oplossingen te implementeren, uitstekende communicatieve vaardigheden voor gebruikersondersteuning en samenwerking, en projectmanagementvaardigheden om wijzigingen succesvol te plannen en uit te voeren.

Met deze essentiële vaardigheden kan een AFAS functioneel beheerder effectief de software beheren, aanpassen aan de organisatiebehoeften en waardevolle ondersteuning bieden aan gebruikers.

Wij hebben als gecertificeerde AFAS partner het functioneel beheer van verschillende organisaties onder onze hoede. Binnen Proces Bouwers is ons doel om de organisatie te betrekken bij de keuzes en optimalisaties

Wat doet een functioneel beheerder?

  • Onderhouden van Profit
  • Processen in de organisatie optimaliseren
  • Ontwikkelingen van het product op de voet volgen
  • Toevoegen en uitrollen van nieuwe processen
  • Op de hoogte blijven van nieuwe functionaliteiten